Tegenwind, we hebben het allemaal wel eens, we vechten er tegen, maar wat nou als we het gaan gebruiken om vooruit te komen?
Zeilen werkt als een spiegel voor jou. In de boot wordt snel helder wat jou de wind in de zeilen geeft en welke ballast er overboord mag.
Wat levert de tocht jou op?
Laat tegenwind je kracht zijn en ga met mij het water op!
Ik ben al jaren aan het werk om de beste versie van mezelf te worden. Want hoewel ik behoorlijk veel beter ben dan het gros van mijn vakgenoten, is er flink wat mis met mij. Dat mag niemand ontdekken dus er is haast bij om mezelf te fixen. Kees 2.0 is het doel. En daarom rijg ik training aan cursus, coaching aan workshop, op zoek naar de aanpak die mij voor eens en voor altijd goed genoeg zal maken.
Maar aangezien niemand een afdoende aanpak lijkt te hebben, heb ik hem zelf maar ontwikkeld. En nu ben ik goed genoeg.
Zal ik jou ook even fixen? Kom dan naar mijn workshop. Namasteetjes
Je kent ze wel, die collega, deelnemer of kennis die net te vaak zit te zeuren, niet mee wil werken of vindt dat het anders kan. Als je niet uitkijkt ga je ze vermijden, beland je in oneindige frustrerende discussies of luister je gedwee maar ben je eigenlijk in je hoofd je volgende vakantie aan het plannen. Zonde van je tijd en je energie en niet helpend in je relatie met die ook best lieve lastpak.
In deze workshop leer je hoe je het gezeur zo kan aanhoren dat je er iets mee kan en om kan buigen. Met respect en humor de lastpak te lijf!
Inhoud van de workshop
De komende jaren worden HR-professionals, leidinggevenden en (werkgeluk)coaches geconfronteerd met een ongekende werkstorm:
Hoe zorg je ervoor dat medewerkers niet alleen blijven functioneren, maar floreren?
In deze experimentele workshop neemt Onno Hamburger je mee in de nieuwste inzichten en strategieën. Met een unieke mix van werkgeluk psychologie en AI ontdek je hoe Superagency één van de sleutels kan zijn tot een toekomstbestendige workforce.
Wat je gaat ontdekken:
!!! Dit is geen standaard workshop. Het is een ontdekkingstocht die aanzet tot nadenken en een techno-optimistische wake-up call voor de toekomst van werk(geluk).
Gezond leven hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Het vraagt om kleine aanpassingen in je dagelijkse leven. Dan zul je ervaren dat je meer energie overhoudt om de dingen in je dagelijks leven aan te pakken. Door de juiste aanpak op het gebied van voeding dalen de stresshormonen en ga je je fit en gezond voelen. Voedingsdeskundige, personal trainer en prettig mens Bianca Boogmans geeft concrete voedingsadviezen die praktisch toepasbaar zijn in je hectische bestaan en op jou zijn afgestemd.
Hij had er jaren naartoe getraind en geleefd, maar als hij wakker wordt op kamp 3 op 6400 meter met de top van Ama Dablam in zicht, voel hij aan alles: we moeten terug. Precies een jaar later, hangend aan de 1000 meter hoge verticale muur van El Capitan, maakt hij een pijnlijke val. Het zwaarste onderdeel moet dan nog komen, maar als zijn maat vraagt: “going up or down, buddy?” is er dit keer geen twijfel: he’s going up. En hij haalt het. Waarom valt het kwartje dit keer de andere kant op? Hoe maak je, onder stress en met extreme risico’s een keuze? Hoe vertrouw je op je “gut feeling” en ho, wat ís gut feeling überhaupt?
Tijdens het VIStival neemt Niels Mattaar, ondernemer en klimmer, je mee zijn berg op.
Verandering vindt continu plaats. En hoewel het misschien anders lijkt: mensen verzetten zich niet tegen verandering, maar ze hebben ruimte nodig om te bespreken wat hen raakt bij een verandering en wat zij daarbij (kunnen) verliezen of loslaten. Het Venster van Excelleren (School voor Transitie) staat in deze workshop centraal. We ontdekken op welke wijze het zorgdragen voor (caring) en het uitdagen (daring) van de ander werkt. Welke bewegingen maak jij hierin? En wat vraagt dit van jouw instelling en vaardigheden? Kortom: hoe zorg je dat jij de veilige basis bent, de secure based leader, die een ander kan helpen in tijden van verandering en transitie?
Wil jij een oplossing voor een probleem dat er niet is? Of een probleem maken en niet oplossen? Wil jij dichterbij stoppen, daar waar anderen verder gaan? Laat je dan ‘provocatief’ coachen. Zoals het woord al zegt is dit de veiligste manier om van de oplossing weg te blijven. We stappen samen in de bubbel. Met uitdaging, humor en warmte. ‘Provocatief Bubbelen’ noemen we dat. Ik aan het stuur en jij op de bijrijdersstoel. Jij vragend en ik stellend. Jij met een probleem en ik niet.
Dus wil jij licht aan het eind van de tunnel? Een klinkklare oplossing? Een manier om in één keer van je probleem af te zijn? Kom dan alsjeblieft niet!
Wil jij op een andere manier, met humor, met overdrijving, met warmte, met abstractie en met warmte onderzoeken wat nu écht het probleem is? Laten we dan lekker….
‘Provocatief Bubbelen’
Breekjaar is een programma voor jongeren die hun tussenjaar gebruiken om zicht te krijgen op wie ze zijn en wat ze willen in hun leven. Een indrukwekkend programma. Ouders roepen tijdens ouderavonden: ‘Dit willen we ook!’ En dus geven Zep, Sander en hun coach Marciano een hele toffe workshop volgens het concept van Breekjaar: delen, spelen & waarderen. Ervaringsgericht, actief en intens. En de mogelijkheid om een workshop te volgen van de aanstormende generatie!
Zep, Sander en Marciano trainers
Ken je dat gevoel van gejaagdheid? Dat je ’s nachts wakker ligt? En overdag het gevoel hebt dat de druk van het dagelijks leven je overweldigt? Grote kans dat je te maken hebt met overmatige disfunctionele stress.
Zichtbaar is het nog niet echt voor je omgeving, want je doet wat je moet doen. Of je altijd plezier ervaart is een tweede. De enige die hier iets aan kan doen ben jij! En dat dat aan te raden is, is zeker. Want langdurige overmatige stress maakt kapot.
In deze workshop ga ik het hebben over wat stress met het lichaam en de geest doet, hoe ballast wordt opgebouwd, hoe deze geordend kunnen worden, en hoe we liefdevol kunnen teleurstellen.
Misschien herken je dat je je soms wat ‘wiebelig’ voelt. Dat je moeite hebt met je plek innemen. Of juist moeite hebt met loslaten en ruimte geven. In de training van Fares wordt gewerkt met roofvogels en ervaar je wat je te doen hebt om de balans in jezelf weer te vinden. Zijn vogels zijn een confronterende en prachtige spiegel van jouw binnenwereld. Daardoor kun je de verbinding met je eigen lijf weer maken, om vanuit daar het contact met de ander weer aan te gaan.
We gebruiken in ons vakgebied veel modellen en theorieën. Maar kloppen die nog wel? Of zijn er ondertussen betere opties? Deze vragen inspireren Tica al jaren en daarom duikt ze eens in de zoveel tijd de wetenschappelijke literatuur in om een model of theorie beter te kunnen onderbouwen.
In deze workshop krijg je de highlights van haar bevindingen over feedback, de cirkel van acht, Tuckmans’ teamfasen, situationeel leiderschap, besluitvorming in groepen en kleurentestjes.
Soms geruststellend, soms vernietigend, soms genuanceerd, maar altijd super interessant voor ons vakgebied.
Wil jij een oplossing voor een probleem dat er niet is? Of een probleem maken en niet oplossen? Wil jij dichterbij stoppen, daar waar anderen verder gaan? Laat je dan ‘provocatief’ coachen. Zoals het woord al zegt is dit de veiligste manier om van de oplossing weg te blijven. We stappen samen in de bubbel. Met uitdaging, humor en warmte. ‘Provocatief Bubbelen’ noemen we dat. Ik aan het stuur en jij op de bijrijdersstoel. Jij vragend en ik stellend. Jij met een probleem en ik niet.
Dus wil jij licht aan het eind van de tunnel? Een klinkklare oplossing? Een manier om in één keer van je probleem af te zijn? Kom dan alsjeblieft niet!
Wil jij op een andere manier, met humor, met overdrijving, met warmte, met abstractie en met warmte onderzoeken wat nu écht het probleem is? Laten we dan lekker….
‘Provocatief Bubbelen’
In deze workshop leer je het systemisch perspectief toepassen op jouw individuele ecosysteem van met elkaar dealende subpersonen. Hoe liggen de verhoudingen, wie is aan zet? Wie krijgt van wie ‘toestemming’ om het podium te pakken en hoe zijn ze onderling verbonden. Als je deze bril eenmaal hebt leren opzetten, zul je het mee kunnen nemen naar de wereld buiten jezelf. Thema’s die je tegenkomt (in je team, afdeling, organisatie) zul je vanaf nu anders bekijken. Wat leert dit thema jou nu over het systeem? En verhoudt zich dat tot het grotere geheel? Klinkt super abstract, ik maak het heel concreet.
Als leider of ondernemer weet je: je kan op je kop gaan staan, maar zonder goed verhaal krijg je mensen niet met je mee. Mensen zijn verhalende wezens en we willen een verhaal niet alleen horen, we willen het ook kunnen voelen. In deze creatieve workshop krijg je praktische handvatten en leer je jouw (kern)waarden te vertalen naar een pakkend en inspirerend verhaal. Je haalt alles uit jouw eigen ervaringen, dus voorbereiding is niet nodig. Laat je verrassen door je eigen woorden, ontdek de magie van storytelling en transformeer jouw boodschap in iets wat niet alleen blijft hangen, maar ook echt raakt.
Mag je aan iemand met kanker nog vragen of ‘alles goed’ is? Mag je haar nog een ‘fijne dag’ wensen? Wat zet je op een kaart, wat geef je voor een verjaardag (hint: shampoo heeft weinig zin nu), en hoe bespreek je dit met je team? Phyleen was 25 toen ze kanker kreeg en zat net in haar eerste vaste baan. Vrienden en collega’s vroegen wat zij voor haar konden doen, maar aangezien zij ook voor het eerst kanker had, wist ze dat zelf ook niet. Nu, na 10 jaar, schrijft ze er een boek over en geeft ze voor het eerst een lezing over dit onderwerp. Licht, puur en met humor.
Tijdens deze dynamische en interactieve lezing ontdek je vier essentiële psychologische inzichten die jouw effectiviteit als leider, coach of HR-professional direct vergroten. We duiken in thema’s als persoonlijk leiderschap, gedragsverandering, de zin en onzin van maakbaarheid en het belang van waarden binnen teams en organisaties. Aan de hand van een helder en praktisch model leer je hoe deze onderwerpen onderling verbonden zijn en hoe je ze effectief kunt toepassen om duurzame positieve veranderingen te realiseren. Na afloop beschik je over praktische handvatten en gerichte oefeningen die je direct kunt inzetten voor meer impact, betrokkenheid en veerkracht in jouw organisatie. 100% wetenschappelijk gefundeerd, 91% direct toepasbaar 🙂
Je hebt in je werk wellicht wel eens mensen die blijk geven van weinig zelfreflectie. Ook kan het zijn dat ze getuigen van weinig inlevingsvermogen in anderen, zoals collega’s. Niet zelden zitten deze mensen vast in een bepaalde wijze van denken of in een bepaald gedragspatroon. Er kan sprake zijn van een gebrek aan mentaliserend vermogen. En dat kan dan weer een reden zijn voor stagnatie in het begeleidingsproces van deze persoon…
Mentaliseren betekent: kunnen denken en voelen over je eigen denken en voelen en dat van andere mensen! Voor sommige cliënten niet vanzelfsprekend! De term mentaliseren suggereert dat het alleen om een cognitieve, rationele kwestie gaat, maar het gaat wel degelijk om denken en voelen! Mentaliserend coachen helpt cliënten inzicht te krijgen in zichzelf en in anderen, en voorkomt daardoor problemen en conflicten.
In deze workshop leer je hoe je gebrek aan mentaliserend vermogen kunt herkennen en je krijgt de beschikking over enkele gesprekstechnieken om zelfreflectie en inlevingsvermogen te bevorderen.
Tegenwind, we hebben het allemaal wel eens, we vechten er tegen, maar wat nou als we het gaan gebruiken om vooruit te komen?
Zeilen werkt als een spiegel voor jou. In de boot wordt snel helder wat jou de wind in de zeilen geeft en welke ballast er overboord mag.
Wat levert de tocht jou op?
Laat tegenwind je kracht zijn en ga met mij het water op!
Weg met woorden als aanspreekcultuur, 360º feedback of high performance club: je wilt een learning leap! Een wattuh? Een learning leap. Dit is een programma om samen met je groep/team/club je organisatie duurzaam in beweging krijgen. Geen feedback trainingen maar gerichte interventies om in drie fasen iedereen enthousiast te krijgen om te ontwikkelen, daar anderen bij te helpen en successen met elkaar te vieren. Nooit meer een social threat response in je brein als je wordt aangesproken maar een social party response. Hoe dan? We nemen je mee in het proces en laten je ermee kennismaken.
Als mens leven we niet alleen. Althans, de meesten niet. We begeven ons in groepen. Op ons werk, in ons gezin, binnen vriendengroepen of sportverenigingen.
En hoe vaak komt het voor dat we uitspreken wat er écht in ons omgaat? En kunnen we dat ook ontvangen wanneer een ander dat doet? Kunnen we het ongemak verduren als het ons raakt? Open blijven luisteren en in verbinding blijven?
In deze workshop deel ik mijn eigen ervaringen in het spreken van mijn waarheid. Hoe ik mijn leven lang onbewust veel dingen niet benoemde. Om de confrontatie te vermijden, uit angst om de relatie te verliezen of opdrachten mis te lopen. Dit ben ik radicaal anders gaan doen. Ik neem je mee in wat dit me heeft gebracht en ook wat het me heeft gekost. En je gaat zelf ervaren hoe het is om jouw waarheid te spreken.
Gezond leven hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Het vraagt om kleine aanpassingen in je dagelijkse leven. Dan zul je ervaren dat je meer energie overhoudt om de dingen in je dagelijks leven aan te pakken. Door de juiste aanpak op het gebied van voeding dalen de stresshormonen en ga je je fit en gezond voelen. Voedingsdeskundige, personal trainer en prettig mens Bianca Boogmans geeft concrete voedingsadviezen die praktisch toepasbaar zijn in je hectische bestaan en op jou zijn afgestemd.
Stel je wordt gevraagd een team te coachen ‘want de communicatie loopt niet goed’, ‘het team moet zelfsturend gaan werken” of ‘mensen spreken elkaar niet aan, er zijn veel spanningen’. Hoe pak je het aan? Wat wordt je invalshoek? Welke benadering brengt duurzame verandering tot stand?
De groepsdynamische aanpak van René Meijer vindt zijn basis in de psychoanalyse en de systeembenadering. Deze invalshoeken bieden praktische handvatten voor duurzame verbetering van de samenwerking in teams. Want teams kennen eigen patronen en een eigen dynamiek. Als je door de ‘groepsbril’ kijkt vallen je onderstromen en processen op die je niet ziet als je alleen naar de afzonderlijke individuen kijkt.
In deze workshop leer je hoe je kunt herkennen wat er bij teams speelt in de onderstroom. En je krijgt de beschikking over enkele interventies die je als trainer, teamcoach of leidinggevende kunt toepassen in teams.
Wat bezielt iemand om honderden managementboeken te lezen? Op de koffie te gaan bij Desmond Tutu? Zich uit te laten kafferen in een Duits congrescentrum?
Dat kun je vragen aan psycholoog en journalist Dominique Haijtema. Zij vertrok twintig jaar geleden op een unieke expeditie om de heilige graal van leiderschap te vinden en sprak met invloedrijke denkers zoals Stephen Covey, Brené Brown, Simon Sinek of Henry Mintzberg. Tussendoor probeerde zij zelf leiding te geven, zakte als enige bij de hondenschool en kreeg een flinke portie tegenslag te verduren.
Zij wilde weten wat de definitie is van leiderschap. Kan iedereen zomaar leider worden? En waarom zou je dat überhaupt willen?
Nu wil je natuurlijk weten of Dominique heeft gevonden wat zij zocht? De antwoorden hierop zijn zowel ontluisterend als bemoedigend.
Dominique Haijtema psycholoog, journalist
Wat speelt er écht in jouw leven? Neem plaats aan tafel en ontdek het. Tijdens deze bijzondere workshop breng je jouw situatie letterlijk in beeld, aan de hand van een unieke tafelopstelling. Wat wordt er zichtbaar? Wat weet je eigenlijk al, diep van binnen, maar wacht nog op woorden?
We verhelderen jouw inzichten en vangen die in één krachtige zin. Deze zinnen, vol persoonlijke waarheid, vormen samen een prachtig liefdesgedicht – een ode aan de inzichten die jouw pad verlichten.
Kom, schuif aan, en laat je raken. Jij, jouw verhaal, en jouw liefde verdienen een plekje boven tafel.
Ons hart is meer dan een orgaan dat bloed rondpompt; het speelt een cruciale rol in verbinding en emotionele veerkracht. Al vanaf de embryonale fase staat het in nauwe relatie met de moeder en functioneert het als een autonoom ‘klein brein’, gevoelig voor emoties en stress. Het hart opent zich wanneer we ons veilig voelen en sluit zich bij pijn of onzekerheid, zowel in persoonlijke als professionele relaties. De uitdaging is om ons hart mee te nemen naar ons werk en in onze interacties met anderen, zodat we oprecht kunnen verbinden, ondanks de kwetsbaarheden die het hart met zich meebrengt.
Als ‘we’ het over inclusie hebben, gaat het vaak over wat ‘de organisatie’ kan doen om een inclusieve omgeving te creëren. Wat betekent dat voor de cultuur, het leiderschap, de collega’s en de manier van samenwerken? Waar ik het graag met je over wil hebben, is iets anders: wat kun je zelf doen om je inclusiever te voelen?
Want zelfs in de meest inclusieve omgeving kun je je nog steeds behoorlijk exclusief voelen. En dat voelt niet per se ok. En dat is eigenlijk best grappig, want betekent exclusief niet juist bijzonder en waardevol? Ook al voelt het lang niet altijd zo.
Ik neem je graag mee in mijn gedachten en ervaringen rondom inclusie. Zodat jij je lekker exclusief gaat voelen op de best mogelijke manier. Want is dát niet het ultieme doel van inclusie? Trots op je eigen exclusiviteit.
Een kleine waarschuwing vooraf: mijn verhaal is nogal persoonlijk, met hier en daar een model.
Wat speelt er écht in jouw leven? Neem plaats aan tafel en ontdek het. Tijdens deze bijzondere workshop breng je jouw situatie letterlijk in beeld, aan de hand van een unieke tafelopstelling. Wat wordt er zichtbaar? Wat weet je eigenlijk al, diep van binnen, maar wacht nog op woorden?
We verhelderen jouw inzichten en vangen die in één krachtige zin. Deze zinnen, vol persoonlijke waarheid, vormen samen een prachtig liefdesgedicht – een ode aan de inzichten die jouw pad verlichten.
Kom, schuif aan, en laat je raken. Jij, jouw verhaal, en jouw liefde verdienen een plekje boven tafel.
Misschien herken je dat je je soms wat ‘wiebelig’ voelt. Dat je moeite hebt met je plek innemen. Of juist moeite hebt met loslaten en ruimte geven. In de training van Fares wordt gewerkt met roofvogels en ervaar je wat je te doen hebt om de balans in jezelf weer te vinden. Zijn vogels zijn een confronterende en prachtige spiegel van jouw binnenwereld. Daardoor kun je de verbinding met je eigen lijf weer maken, om vanuit daar het contact met de ander weer aan te gaan.
Filmmaker, muzikant maar vooral geboren verteller Leon< Giesen kan als geen ander stilstaan bij zaken waar de meeste mensen, op het eerste gezicht totaal terecht, straal aan voorbij lopen. Hij daarentegen gaat op onderzoek en ontdekt de wonderlijkste dingen. Die deelt hij weer in Mondo Leone (De Wereld van Leon). Een even vanzelfsprekende als unieke combinatie van film, muziek en natuurlijk verhaal.
Bij ‘De schat van Mondo Leone’ heeft zijn nieuwgierigheid hem in een heus schatgraafavontuur terecht gebracht. In de Volkskrant stond op 12 december 2012 een artikel over een muziekstuk waarin een code zou zitten. Die code zou leiden naar een nazischat. Hij herkent iets in dat muziekstuk. En doet wat hij altijd doet. Hij gaat op onderzoek. ‘De Schat van Mondo Leone’ is een soort kruising tussen ’The Da Vinci Code’ en ‘Buurman & Buurman’. Waarbij uiteindelijk de straat wordt opengebroken in het Beierse plaatsje Mittenwald. Onder begeleiding van een bommenexpert. En er wordt iets gevonden.
Leon Giesen Filmmaker, muzikant, verhalenverteller