Je hebt in je werk wellicht wel eens mensen die blijk geven van weinig zelfreflectie. Ook kan het zijn dat ze getuigen van weinig inlevingsvermogen in anderen, zoals collega’s. Niet zelden zitten deze mensen vast in een bepaalde wijze van denken of in een bepaald gedragspatroon. Er kan sprake zijn van een gebrek aan mentaliserend vermogen. En dat kan dan weer een reden zijn voor stagnatie in het begeleidingsproces van deze persoon…
Mentaliseren betekent: kunnen denken en voelen over je eigen denken en voelen en dat van andere mensen! Voor sommige cliënten niet vanzelfsprekend! De term mentaliseren suggereert dat het alleen om een cognitieve, rationele kwestie gaat, maar het gaat wel degelijk om denken en voelen! Mentaliserend coachen helpt cliënten inzicht te krijgen in zichzelf en in anderen, en voorkomt daardoor problemen en conflicten.
In deze workshop leer je hoe je gebrek aan mentaliserend vermogen kunt herkennen en je krijgt de beschikking over enkele gesprekstechnieken om zelfreflectie en inlevingsvermogen te bevorderen.